onsdag, oktober 04, 2006

nervös

Jag är nervös och stressad.
Har första tentan på fredag i på den nya utbildningen.
Är som vanligt när det gäller skola inte riktigt i fas. Helt ovanligt är det inte men det händer och har pågått så länge jag kan minnas. Jag är bara i fas på de kurser som jag tycker om och i dem så är jag inte heller så mycket i fas för att jag har gått in för att experimentera och utforska något djupare eller något jag har reflekterat över som ligger i samma riktning.

Länge har jag försökt att ändra på det där, jag menar se på gymnasiet, jag hade tre kurser hängandes fram till sista veckan innan studenten och en timma innan jag fick slutbetygen gjorde jag min sista tenta, jag var beroende av tentan för att få ett slutbetyg även om jag hade läst tre fyra fler kurser än mina klasskamrater. Konstiga regler gjorde att de inte var användbara och de kurser jag hade hängandes var viktiga så som Svenska A. Men det ordnade sig ju, jag fixade biffen i sista minuten.

Vad jag ville göra sen var att plugga Industridesign, jag hamnade 4 reserv på Industridesign i Umeå. Eftersom att det bara är 6 st som är i klassen så tänkte jag att de värderar utbildningen lika högt som jag gör och behåller sina platser. Resonerade att det var kört.
Senare hittade jag ky utbildningen Industridesign i helsingborg.

ky:n Industridesign bytte namn till Design teknik när jag började på den. Jag blev besviken första dagen då jag insåg att denna utbildningen kommer inte att ge det jag söker efter. Men efter lite tänkande så kom jag fram till att om jag genomför den så kommer jag veta mer om Industridesign är rätt för mig och jag kommer antagligen att komma in på utbildningen i och med att jag har läst något relaterat.

Nu till återkopplingen med gymnasiet och designteknik. när tre veckor återstår så har jag tre kurser hängandes, som jag planerat att behandla 6 månader tidigare, men det blev uppskutet av de kurser jag höll på med. Såklart klarade jag utbildninen och fick min examen.

Något om examen som jag inte visste innan utbildningen var att alla kurser var tvugna att vara godkända för att få en examen. Jag fick denna information under en kurs som jag ansåg vara helt orellevant. Det var Viritual reality, typ spelprogramering. Jag var besviken på att mjukvaran bara använde sig av sdk DirectX 8 och ren förprogramerad c++ för windows. Jag ägnade mig åt att återgå till att göra Anga till film, jag storybordade det med tanke av att göra en animation av filmen. Modelerade upp miljöer i Blender och funderade på att prova på Blender Game för det skulle vara lite som att göra nått VR relaterat.
Så jag fick ju byta inställning på fläcken och ta igen allt sista veckan av den ca 10p kursen. Lyckades i alla fall.

Efter utbildninen kom jag fram till att jag inte skulle klara mig på den utbildningen och jag hade inte haft tid över till att söka Industidesign igen, behöver ju göra sånna där inträdesprov och det hade jag inte tid med simultant som jag gjorde de här kurserna som jag inte hade fått något betyg i än.

Nåväl idag har jag två laborationer kvar att göra, jag har inte läst alla kapittel och jag är optimistisk till att jag kommer att klara tentan.


"Historien upprepar sig"


Läste om TED på Andres blogg (http://andrehedetoft.com/geekporn/). Ser tal efter tal, o jag är verkligen fylld av vad de säger. Riktigt bra talare med bra tankar.


Juste lördag är det premiär för min film, något jag gör mer där som jag är sterssad över är att jag gör splashscreenen till festivalen och min dator dog i förra veckan och tog tre fyra dagar att återställa så jag renderar just nu den andra scenen i den.

Lite sömnproblem, ingna mardrömmar. gott :)

Inga kommentarer: