onsdag, september 06, 2006

Andra dagen på Linux Systemspecialist på ec

Vilken härlig känsla att komma igång med att plugga igen, efter förra utbildningen som visade sig behöva långt fler kontakter än vad jag har än så kan det vara skönt att kunna få ett civilt jobb efter den här utbildningen.

Med ett civilt jobb menar jag ett sådant som arbetas med från 8-17 var dag och ger en fast inkomst. Systemspecialist är ett sådant och jag känner att jag skulle lätt kunna passa in i den verksamheten.

Hitintills har det funkat jättebra, jag är glad över att hela klassen är kunnig och intresserade vilket är en stark kontrast mot vad jag upplevde på den förra skolan, där inte en enda kunde någonting och sen när väl det satte igång var det jag och några få som gick över nivån och lärararna hade inte en chans att hjälpa oss att komma runt allvarliga problem i tekniken.

Dessutom var det flera som inte alls passade in i utblindingen alls sist som kom in.

Här känner jag att var och en har ett intresse, passar in och kommer att ge gärnet.

Snart kommer det svåra att välja grupper och det är så tidigt för det, men det är ett måste för att kunna veta senare vilka grupper som man kommer att funka bra tillsammans i.

Nästan som om det vore en vana har jag börjat se över vilka som ligger på lagom nivå för att arbeta med mig, men jag känner ingen så jag vet inte om det kommer hålla. Behöver prova innan vi vet säkert.

Jag skickade ut mail igår till olika företag, letar efter information om vart jag kan finna praktik till våren, det är långt dit men jag vill hamna på ett gott ställe, inte på de lågkontakterna jag hamnat på innan, utan sträva steget längre att ta mig vidare dem till nästa steg deras kontakter och därigenom få en bättre praktik. Bättre praktik menar jag arbetsmöjligheter efter att jag har avslutat mina studier.

--

Annars har skemat gått skevt, jag hade planerat allt fint med manusworkshopen och att arbeta.
Jag hade skrivit fel dag på när workshopen var, den är idag och inte imorgon, min tvättid idag har jag flyttat till på lördag och nu vet jag inte hur bra jag hinner städa tills att emily kommer för att det mesta som stökar i läghenheten är smutstvätt från mina ca 50 dagar i malmö, när jag gjorde filmen och inte hade nångon sådan möjlighet.

yess, går vidare

Inga kommentarer: